wtorek, 27 stycznia 2015

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek podane z ulubiona surówką  mogą być fajnym pomysłem na bezmięsny obiad.






składniki
5 jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
garstka startego żółtego sera
bułka namoczona w mleku
szczypiorek
sól,pieprz
bułka tarta

Ugotowane jajka rozgniatamy w misce widelcem,bądź ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Dodajemy Starty ser,odciśniętą bułkę,jajko,posiekany szczypiorek sól i pieprz.Wszystko dokładnie wyrabiamy ,gdy jest zbyt rzadkie dodajemy trochę tartej bułki.Z wyrobionej masy formujemy kotleciki,panierujemy w tartej bułce i smazymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Uwaga
Kotlety potrafią nieźle pryskać podczas smażenia.

smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz