niedziela, 11 stycznia 2015

Roladki schabowe

Od jakiegoś czasu robię  te roladki i jakoś do tej pory nie byłam zadowolona do końca z efektu.A to roladki trochę za suche,zbyt spieczone ogólnie jakos nie takie, aż wreszcie udało się.Wyszły mięciutkie,delikatne rozpływające sie w ustach.A sekret tego jest tak prosty......... wystarczyło je zrobić przykryte w naczyniu żaroodpornym.





składniki
8 kotletów schabowych
8 plastrów żółtego sera
8 plastrów szynki
2 sosy pieczeniowe jasne (winiary)
sól,pieprz,
600 ml wody
olej do smażenia

wykonanie
Kotlety rozbijamy na cieniutkie kotlety , solimy i pieprzymy.Na kazdy kładziemy plasterek szynki i sera i zawijamy w roladki,najpierw zawijając brzegi do środka.Zwinięte spinamy wykałaczką.
Roladki obsmażamy na gorącym oleju do zrumienienia,z każdej strony.W tym czasie rozprowadzamy z wodą sosy pieczeniowe.Zrumienione roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem ,naczynie przykrywamy i wkładamy do  piekarnika nastawionego na 200 stopni.Gdy widzimy ,że sos w naczyniu z roladkami zaczyna sie gotować ustawiamy czas na 25 minut i po tym czasie mozemy delektować sie pysznym obiadem.

smacznego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz