środa, 15 lipca 2015

Paprykarz z wieprzowiną

Gdy nie mam ochoty na żadne kotlety,dania z ziemniakami ani spędzać pół dnia w kuchni.





Składniki:
0,5 kg szynki bez kosci
opakowanie warzyw na patelnię
kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy
woda
sól, pieprz
makaron typu penne
mąka
olej

wykonanie:
mięso myjemy i kroimy w kostkę,oprószamy mąką i obsmażamy na gorącym oleju,zalewamy wodą tak aby było prawie całe zakryte dodajemy kostkę rosołową i dusimy na małym ogniu ok 45 minut.Nastepnie dodajemy warzywa na patelnie i dusimy 15 minut,dodajemy dwie łyżki koncentratu i doprawiamy solą i pieprzem ,jeszcze chwilę gotujemy.W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu,odcedzamy,przelewamy zimna wodą i mieszamy z sosem.

smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz