poniedziałek, 18 lutego 2019

Schab gotowany po 15 minut

Kolejna propozycja na domową wędlinkę.Dodatek majonezu sprawia ,że schab jest mięciutki,wilgotny i delikatny.Naprawdę pyszny i tak prosty do zrobienia,że nawet dziecko sobie poradzi.





Składniki:

kawałek schabu
2 łyżki majonezu
1 łyżka cukru
1,5 łyżki soli
pieprz,papryka
ziele angielskie
liść laurowy
zioła prowansalskie

Wykonanie :

wszystkie przyprawy i majonez zalewamy wodą,mieszamy i wkładamy mięso(wody tyle żeby mięso było przykryte) i gotujemy wszystko razem 15minut (od chwili zagotowania).Odstawiamy do wystygnięcia w wodzie w której się gotował.
Drugiego dnia o tej samej porze znów gotujemy 15minut i znów zostawiamy do wystygnięcia
Trzeciego dnia  o tej samej porze wyjmujemy z zalewy osuszamy i gotowe.

Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz