niedziela, 7 grudnia 2014

prawie pad thai

prawie bo wykonane z zupek chińskich,przepis podpatrzony w Kocham Gotować troszkę zmodyfikowany na potrzeby własne.Kolejne szybkie danie które smakuje rodzinie i znajomym..
Smakuje znacznie lepiej niż wygląda ...





skladniki
podwójny filet z kurczaka
3 zupki chińskie ostre
1 duża marchew
1 duża cebula
2 garście mieszanki chińskiej
garść orzeszków ziemnych
papryka ostra lub słodka
sos sojowy
3 listki kapusty pekińskiej

olej,woda
Makaron z zupek zalewamy w misce gorącą wodą.W dużym kubku wody rozrabiamy przyprawy z zupek(wszystkie,doprawiamy papryką ja wolę mniej ostre wiec papryka slodka,dolewamy sos sojowy i mieszamy.
Na suchej patelni podsmażamy orzechy aż sie zrumienią i odstawiamy do wystygnięcia.W woku  rozgrzewamy olej wrzucamy pokrojonego w cienkie paski fileta,obsmażamy.Marchew kroimy w cienkie słupeczki,cebulę w piórka,dorzucamy do usmażonego mięsa chwilę smażymy dodajemy mieszankę chińską smażymy cały czas mieszając ,wrzucamy odcedzony makaron zalewamy wszystko przygotowanym sosem.Smażymy do wchłonięcia sie sosu dodajemy pokrojone liście kapustki i wsypujemy orzechy.Jeszcze chwilkę wszystko razem dusimy i gotowe.

smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz