sobota, 22 listopada 2014

schab w sosie chrzanowym

propozycja na smaczny niezbyt pracochłonny obiad






4 kotlety schabowe
3 marchewki
2 cebule
2 łyżki śmietany
3 łyżeczki tartego chrzanu
liść laurowy,ziele angielskie
pieprz w ziarenkach
sól,pieprz mielony
wegeta lub kucharek
maka pszenna
olej
woda

kotlety solimy ,pieprzymy, obtaczamy w mące i obsmazamy po minucie z kazdej strony na głębokiej patelni,na rozgrzanym oleju.Dodajemy pokrojoną w kostke cebulke i chwile smażymy.Zalewamy wodą i dodajemy pokrojoną w plasterki marchew,ziele angielskie ok 4 ziaren,2 listki laurowe i 6 ziarenek pieprzu.Doprawiamy wegetą.
Gotujemy pod przykryciem ok 40 minut na wolnym ogniu.
Smietenę mieszamy z chrzanem i wlewamy do gotujacego sie sosu.Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku jesli porzeba.
podajemy z ziemniaczkami.

smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz