niedziela, 31 sierpnia 2014

ciasto ze śliwkami

dziś pora na szybkie ,niezawodne ciasto ze śliwkami




12 łyżek mąki (dużych oczywiście)
10 łyżek cukru
4 jaja
kostka margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
aromat do ciast
cukier puder do posypania
wypestkowane i posypane cukrem sliwki

połączyć mąkę,cukier, proszki aromat,wbić jaja całe,wlać roztopiony tłuszcz (można lać gorący)Wymieszać wylać na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą
na wierzch powciskać owoce pokrojone i do nagrzanego piekarnika na 45 minut zwykły piekarnik tak jakieś 220stopni a z termoobiegiem 170 stopni 

 Gdy ciasto będzie zbyt geste można dodać trochę mleka


do ciasta można wykorzystywać różne sezonowe owoce,ze wszystkimi smakuje wysmienicie


smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz