niedziela, 27 sierpnia 2017

Pasta z fasoli do chleba,wegetariański smalec

Aż nie do uwierzenia,że ta pyszna pasta jest zrobiona z fasoli,jej smak i zapach do złudzenia przypomina smalczyk wieprzowy z cebulką.Wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem i dodatkiem ogórka kiszonego,prażonej dyni,suszonych pomidorów lub innych ulubionych dodatków.


Składniki:
puszka białej fasoli
2 cebule
dwa listki laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
łyżka majeranku
1/2 łyżki ciemnego sosu sojowego
olej
sól,pieprz
opcjonalnie prażone pestki dynia ,słonecznik lub inne ulubione dodatki

Wykonanie:
Cebule siekamy w kostkę i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju z listkami laurowymi,zielem angielskim i majerankiem.Przesmażoną studzimy i wyjmujemy listki i ziarenka ziela.
Fasolę odcedzamy i blendujemy z połową smażonej cebulki i sosem sojowym.Drugą połowę dodajemy po zblendowaniu doprawiamy do smaku solą i pieprzem i  gotowe.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz