poniedziałek, 16 marca 2015

naleśniki po meksykańsku

Przepis ten zawdzięczam pewnej Niebieskiej Kocicy (czyt. koleżance z pewnego forum) .Gdy  tylko go przeczytałam wiedziałam ,ze to jest to co tygryski lubią najbardziej ;) i nie pomyliłam sie ani odrobinę.Te nalesniki stały sie po prostu obiadowym hitem u mnie w domu.






Składniki
50 dag mięsa mielonego
2 cebule
duża papryka
puszka czerwonej fasoli
mały słoik koncentratu pomidorowego
sól,pieprz, ostra papryka

olej do smażenia
starty żółty ser
kilkanaście usmażonych nalesników

wykonanie
Cebulę kroimy w kostkę i szkilmy na oleju,dodajemy mięso i smazymy wszystko razem.Gdy mięso sie podsmaży dodajemy słoiczek koncentratu i pokrojoną w kostkę paprykę.Wszystko razem dusimy kilka minut ,doprawiamy do smaku na ostro i na koniec dodajemy odcedzoną fasolkę.Odstawiamy do przestygnięcia.


Na nalesniki nakładamy farsz i składamy w kopertę.Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze i posypujemy tartym serem.Zapiekamy kilka minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku,tak do stopienia sie sera.

Najlepiej smakują podane z sosem pomidorowym.

smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz