Kolejna propozycja na domową wędlinkę.Dodatek majonezu sprawia ,że schab jest mięciutki,wilgotny i delikatny.Naprawdę pyszny i tak prosty do zrobienia,że nawet dziecko sobie poradzi.
Składniki:
kawałek schabu
2 łyżki majonezu
1 łyżka cukru
1,5 łyżki soli
pieprz,papryka
ziele angielskie
liść laurowy
zioła prowansalskie
Wykonanie :
wszystkie przyprawy i majonez zalewamy wodą,mieszamy i wkładamy mięso(wody tyle żeby mięso było przykryte) i gotujemy wszystko razem 15minut (od chwili zagotowania).Odstawiamy do wystygnięcia w wodzie w której się gotował.
Drugiego dnia o tej samej porze znów gotujemy 15minut i znów zostawiamy do wystygnięcia
Trzeciego dnia o tej samej porze wyjmujemy z zalewy osuszamy i gotowe.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz