piątek, 3 lutego 2017

Zupa gyros

Składniki popularnej sałatki imprezowej gyros w zupie? Tak ,tak to nie żart a pomysł na bardzo ciekawą w smaku, szybką w przygotowaniu zupę.Dobrą jako starter na rozpoczęcie imprezy.




Składniki:

Podwójny filet z kurczaka
2 papryki żółta i czerwona
puszka kukurydzy
kilka ogórków konserwowych
kubek 200ml śmietanki 30%
opakowanie przyprawy gyros
ketchup
sól,pieprz,ostra papryka
woda ,olej

Wykonanie:

Fileta myjemy,kroimy w cienkie paski obtaczamy w przyprawie gyros i odstawiamy na 2 godz do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy na nim na rumiano kawałki mięsa,obsmazone przekladamy do garnka i zalewamy wodą ok 1,5 litra,zagotowujemy i dodajemy osączoną z zalewy kukurydze,pokrojone w kostkę papryki i ogórki konserwowe.Gotujemy 20 minut dodajemy 2-3 łyzki ketchapu i wlewamy smietankę,mieszamy ciagle gotując i doprawiamy do smaku.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz