niedziela, 27 sierpnia 2017

Pudding chia

Nie wiem czemu ale zawsze wydawało mi się ,że wykonanie tego puddingu musi być niesłychanie skomplikowane a tymczasem okazało się bajecznie proste.Z dodatkiem sezonowych owoców jest pysznym,lekkim i bardzo zdrowym deserem.


Składniki:
200 ml mleka (zwykłego, kokosowego,migdałowego lub jakie chcemy)
1-2 łyżki miodu lub syropu klonowego
3-4 łyżki nasion chia
owoce

Wykonanie:
Nasiona chia mieszamy z mlekiem i miodem lub syropem klonowym i wstawiamy na kilka godzin do lodówki ,przez pierwsze pół godziny mieszamy od czasu do czasu.Ja robię go wieczorem i następnego dnia mam gotowy deser.Rano mieszam jeszcze raz i gdy jest zbyt gęsty dolewam odrobine mleka lub w odwrotnej sytuacji dosypuję troszkę nasion chia.Przed podaniem wykładam do pucharków i posypuję owocami.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz