Przepis ten zawdzięczam pewnej Niebieskiej Kocicy (czyt. koleżance z pewnego forum) .Gdy tylko go przeczytałam wiedziałam ,ze to jest to co tygryski lubią najbardziej ;) i nie pomyliłam sie ani odrobinę.Te nalesniki stały sie po prostu obiadowym hitem u mnie w domu.
Składniki
50 dag mięsa mielonego
2 cebule
duża papryka
puszka czerwonej fasoli
mały słoik koncentratu pomidorowego
sól,pieprz, ostra papryka
olej do smażenia
starty żółty ser
kilkanaście usmażonych nalesników
wykonanie
Cebulę kroimy w kostkę i szkilmy na oleju,dodajemy mięso i smazymy wszystko razem.Gdy mięso sie podsmaży dodajemy słoiczek koncentratu i pokrojoną w kostkę paprykę.Wszystko razem dusimy kilka minut ,doprawiamy do smaku na ostro i na koniec dodajemy odcedzoną fasolkę.Odstawiamy do przestygnięcia.
Na nalesniki nakładamy farsz i składamy w kopertę.Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze i posypujemy tartym serem.Zapiekamy kilka minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku,tak do stopienia sie sera.
Najlepiej smakują podane z sosem pomidorowym.
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz