niedziela, 4 stycznia 2015

pasta z tuńczyka z oliwkami i marynowanymi pieczarkami

Po świątecznym obżarstwie nie miałam już ochoty na żadne wędliny,mięsiwa czy inne podobne.Chwilę poszperałam w lodówce,pomyslałam i tak oto powstała pyszna pasta z tuńczyka.

Składniki:
puszka tuńczyka (kawałki w oleju)
kilka marynowanych pieczarek
kilka czarnych oliwek
kawałek pora
łyżka majonezu
sól pieprz

wykonanie
tuńczyka otwieramy ,odlewamy nadmiar oleju(nie cały) przekładamy do miseczki i  rozgnitamy widelcem.
Pora kroimy drobniutko dodajemy do tuńczyka,oliwki kroimy w plasterki a pieczarki w kosteczkę. Doprawiamy do smaku i dodajemy dużą łyzkę majonezu,teraz pozostało już tylko wszystko ładnie wymieszać i mozna zajadać ze świeżym pieczywem.

smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz