dziś pora na szybkie ,niezawodne ciasto ze śliwkami
12 łyżek mąki (dużych oczywiście)
10 łyżek cukru
4 jaja
kostka margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
aromat do ciast
cukier puder do posypania
wypestkowane i posypane cukrem sliwki
połączyć mąkę,cukier, proszki aromat,wbić jaja całe,wlać roztopiony
tłuszcz (można lać gorący)Wymieszać wylać na dużą blachę wysmarowaną
tłuszczem i posypaną bułka tartą
na wierzch powciskać owoce pokrojone i do nagrzanego piekarnika na 45
minut zwykły piekarnik tak jakieś 220stopni a z termoobiegiem 170 stopni
Gdy ciasto będzie zbyt geste można dodać trochę mleka
do ciasta można wykorzystywać różne sezonowe owoce,ze wszystkimi smakuje wysmienicie
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz