Składniki:
Żeberka najlepiej trójkąty bo one są najbardziej mięsne
3-4 cebule
słoik ogórków konserwowych i ok. pół szklanki zalewy z nich.
ketchup
sól,pieprz
Wykonanie:
Mięso myjemy i dzielimy tasakiem na mniejsze kawałki,solimy i pieprzymy.
Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Ogórki kroimy w mniejsze kawałki.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę cebuli na to część ogórków a na nie układamy mięso.Na to znów cebula,ogórki i mięso.
pół szklanki zalewy z ogórków mieszamy z około połową szklanki ketchupu i powstałym sosem zalewamy mięso.
Naczynie przykrywamy,wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180-190 stopniach 1,5 godziny.Po tym czasie naczynie odkrywamy i dopiekamy do zrumienienia się mięsa.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz