spis treści

sobota, 20 września 2014

makaronowe muszle nadziewane szpinakiem

doskonałe na ciepło jak i na zimno




Opakowanie makaronu muszle
paczka mrożonego szpinaku
kostka białego sera
2 ząbki czosnku
 olej,sól pieprz
ulubiony sos pomidorowy lub jesli idziecie na łatwiznę  jak ja  sos boloński z torebki
 starty żółty ser

Makaron gotujemy al dente  w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.Odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Na odrobinie oleju dusimy zamrożony szpinak.Gdy woda odparuje dodajemy przeciśnięty czosnek,jeszcze chwilę dusimy,lekko studzimy i dodajemy biały ser.Wszystko razem dokładnie mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowy farsz nakładamy do ugotowanych muszli.
na dno naczynia  żaroodpornego wlewamy sos pomidorowy lub boloński(ugotowany wg przepisu z opakowania), na to układamy faszerowane muszle i posypujemy startym serem.
Zapiekamy w nagrzanym piekarniku jakieś 15 minut w 200 stopniach.

smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz