doskonałe na ciepło jak i na zimno
Opakowanie makaronu muszle
paczka mrożonego szpinaku
kostka białego sera
2 ząbki czosnku
olej,sól pieprz
ulubiony sos pomidorowy lub jesli idziecie na łatwiznę jak ja sos boloński z torebki
starty żółty ser
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.Odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Na odrobinie oleju dusimy zamrożony szpinak.Gdy woda odparuje dodajemy przeciśnięty czosnek,jeszcze chwilę dusimy,lekko studzimy i dodajemy biały ser.Wszystko razem dokładnie mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowy farsz nakładamy do ugotowanych muszli.
na dno naczynia żaroodpornego wlewamy sos pomidorowy lub boloński(ugotowany wg przepisu z opakowania), na to układamy faszerowane muszle i posypujemy startym serem.
Zapiekamy w nagrzanym piekarniku jakieś 15 minut w 200 stopniach.
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz