spis treści

środa, 27 sierpnia 2014

naleśniki faszerowane szynką,porem i serkiem pleśniowym

dziś polecam przepyszne naleśniki faszerowane
ciasto naleśnikowe
1,5szk mąki
1-2 jaja
szk mleka
szk wody
szczypta soli
olej do smażenia

 składniki ciasta mieszamy,powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i smażymy na patelni cienkie placki.

farsz
jeden większy por
opakowanie 150-200 g szynki gotowanej
serek  z niebieska pleśnią
1-2 łyżki masła
sól,pieprz

Pora kroimy w cienkie półplasterki i smażymy na maśle aż się zeszkli i zmięknie.
Szynkę kroimy w kostkę dodajemy do pora i chwile dusimy.Doprawiamy do smaku.Ostrożnie z solą bo serek słonawy

Farszem nadziewamy naleśniki, na farsz kładziemy pokrojony w plasterki ser i zwijamy.
Gotowe naleśniki  wkładamy na ok 5 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika,do stopienia sie sera.

smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz